maandag 10 december 2018

Ban Chioc waterval op grens met China

11 december 2018

Het werd weer ouderwets gezellig in de bus naar Cao Bang. Op de één of andere manier is er iets verkeerd gegaan met de bus.
Ik had een grote bus gereserveerd en zou bij het hotel worden opgehaald met een busje. Dat duurde nogal lang tot op een moment er een scootertaxi stopte en mij naar het busstaion bracht, een flink eind weg.
Daar werd ik afgezet bij een kleine lokale bus en omdat ik de laatste persoon was waren alle goeie plekken al bezet uiteraard. Dus ik vroeg waar de grote bus was, maar op zulke vragen krijg je alleen te horen  yes yes ok.
Geen alternatief want de busrit duurt zo'n 6 uur en ik was al laat. Op weg dus maar en onderweg wordt dan zo'n bus zo veel mogelijk volgeladen met personen en goederen. 
Toen er door de andere passagiers werd betaald, ik had al 25 dollar betaald, hoorde ik dat zij 7 dollar moesten betalen........  ik was dus waarschijnlijk zoals je dat zegt : genaaid !
Maar goed, na een lange zit kwamen we in Cao Bang en werd ik wel keurig met een taxi bij het hotel afgezet. (genoegdoening of gewoon beleefdheid?)
Hotel was goed en de volgende morgen met de bus (normale prijs) naar de waterval.
Jammer van het bewolkte weer, want de rit er naar toe ging door een heel mooi gebied met veel "Karstbergen".
De waterval was erg mooi en behoort tot de 10 mooiste in de wereld. 
Vooral de chinezen die van  de andere kant van de rivier kwamen verpestten veelvuldig het uitzicht door met bootjes langs de waterval te gaan om veel selfies te nemen.
Nog even naar boven naar een tempel waar je een mooi uitzicht had over de hele waterval en de omgeving.

En ........  natuurlijk is het weer zover....... pet nr 10 denk ik, is verdwenen. s'Morgens na een ontbijtje in een restaurant was ik hem vergeten en dat merkte ik onderweg in de bus toen ik een koud hoofd kreeg. Later nog even naar het restaurant, maar geen pet. Dus op de markt maar een warme muts gekocht want morgen ga ik verder naar Sapa waar het nog wat kouder is.

Het eten is altijd weer kiezen uit  vaak onbekende maar ook vaak lekkere dingen. Soms lacht het eten je tegemoet zoals porrekie en fikkie.
   


Tot....