donderdag 6 december 2018

Hanoi

Vandaageen mooi dagje, maar vermoeiend.

Op tijd voor het ontbijt, wat geserveerd werd op de 7e verdieping :) trap lopen ! :(
Was ik ook nog "iets" vergeten, dus nederland was al meteen goed in beweging.

Rond het meer, vlakbij, gelopen, waar ikdoor 4 studenten werd aangesproken om Engels te praten. Dat ging net zo goed op een terrasje ( stoel ! ) dus maar op een drankje getrakteerd. ( praat je natuurlijk wel gelijk over 140.000 dong!! :) ).
Ja op een stoel, want meestal staan er krukjes die wij voor kleine kinderen gebruiken. Handig voor een oude man met een kunstheup.
Leuk gepraat en daarna verder langs het meer en natuurlijk langs een tempel.

Nog  maar even wat drinken dan en toen was het weer tijd voor een kleine siesta.

In de  middag naar het volgende meer en naar het mausoleum van Ho.
Dat was een flinke wandeling door leuke kleine drukke straatjes. Onderweg geld proberen te pinnen wat niet geheel lukte, maar uiteindelijk was er een automaat die werkte. 3 Miljoen dong kwam er uit...... (115 euro), ongeveer het maximium wat je hier kan pinnen geloof ik.
Op weg naar het mausoleum. Eerst langs het paleis van de president en toen de aangegeven route door het park waar het mausoleum stond.
Ze leten wel weten dat Vietnam er was !!
Na een stuk terug gelopente zij  en een Vietnamese kom noodels en zeevoedsel gegeten te hebben toch maar een brommertaxi  genomen naar het hotel.

Daar wachtte een verrassing, de straten rond het hotel waren afgeladen vol met mensen die er stonden, liepen en op stoeltjes zaten.
Vietnam voetbalde tegen de Fillipijnen en overal hingen plasma schermen.

Het verkeer moest er natuurlijk ook nog door, wat normaal al een ramp is, dus een aantal politieagenten haalde terraskrukken  weer weg, waarna de mensen ze weer terugzetten. Een vrolijke boel en ik geloof dat Vietnam ook nog heeft gewonnen.

Rechts staat een videopagina met een paar filmpjes.
Morgen eens zien of ik naar het waterpoppentheater kan...
het valt allemaal niet mee.

tot.........